Your browser does not support JavaScript!
Enable JavaScript in your browser to see our site.

Previous Next
Mecsekgyöngye Tóth Vendégház - Magyarhertelend

Mecsekgyöngye Tóth Vendégház!

Csodálatos természeti környezetben, rendkívül nyugodt körülmények között pihenhet Dél-Magyarország legszebb részén a Mecsek lábánál, a gyönyörű Magyarhertelenden található Mecsekgyöngye Tóth Vendégházban.

Mecsekgyöngye Tóth Vendégház - Magyarhertelend

Fedezze fel vendégházunkat!

Minden korosztály igényeinek megfelelően kialakított szolgáltatásokkal várjuk kedves Vendégeinket, legyen szó akár egyéni vagy családi üdülésről.

Magyarhertelendi kilátó

Hertelend és környéke minden igényt kielégtő programlehetőséget kínál!

Az erdővel körülölelt csodálatos szépségű falu, Magyarhertelend már önmagában is a nyugalom és a békesség szigete mely igazi feltöltődést biztosít az idelátogatóknak.

Magyarhertelend faluközpont

Hertelend és környéke minden igényt kielégtő programlehetőséget kínál!

Az erdővel körülölelt csodálatos szépségű falu, Magyarhertelend már önmagában is a nyugalom és a békesség szigete mely igazi feltöltődést biztosít az idelátogatóknak.

Hertelendi termálfürdő

Lazítson a hertelendi termálfürdőben!

Magyarhertelend nemrégiben teljesen megújult termálfürdője kitűnő kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget nyújt vendégeinek több kültéri és beltéri medencéjével, gőzfürdőjével, szaunájával és sókamrájával.

Magyarhertelendi panorama

Járja be a környező hegyeket!

Számtalan túristaútvonal halad keresztül a Vendégház közvetlen környékén. Néhány órás sétával eljuthatunk Orfűre, Abaligetre, Mánfára, megtekinthetünk kilátókat, és szurdokvölgyet, de a Zengő sincs elérhetetlen távolságban!

Kirándulás az erdőben

Járja be a környező hegyeket!

Számtalan túristaútvonal halad keresztül a Vendégház közvetlen környékén. Néhány órás sétával eljuthatunk Orfűre, Abaligetre, Mánfára, megtekinthetünk kilátókat, és szurdokvölgyet, de a Zengő sincs elérhetetlen távolságban!

Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivál 2023

2023.07.16. Látnivalók, Programok

Az augusztus 11-én kezdődő ingyenes fesztivál programjának fellépői között a bluegrass hazai és külföldi képviselői mellett jeles akusztikus zenei fellépőket hallhatnak a látogatók. Mi is az a bluegass? Amerikában kialakult akusztikus zenei stílus, az irányzat elnevezését a (kentucky) bluegrass, azaz a – különben hazánkban is őshonos – réti perje vagy kékfű néven ismert növény, latin nevén Poa pratensis adta. A fesztivált szervező Magyar Bluegrass Zenei Egyesület célja, hogy a hazánkban még mindig inkább kevéssé ismert műfajt egyre jobban megismertesse és megszerettesse a közönséggel.
Az első ilyen abaligeti rendezvényt 2003-ban tartotta az akkor már két esztendeje létező, eredetileg bajai székhelyű egyesület. Pénteken a  Nightingale mellett a szintén helyi illetőségű Pannongrass, továbbá a Miskolci Bluegrass Band Family, az Önként és Dalolva Társulat, illetve a fesztiválra hosszú idő után visszatérő Revival Band lép színpadra, de a közönség megismerheti az autentikus cigány népzenét játszó Lásho Lecsó csapatát is, majd a program az Iszkába zenekar ízes magyar népzenei műsorával zárul.
Szombaton és vasárnap is kitűnő koncertek közül válogathatnak az érdeklődők, kiemelt jelentőségű a szervezők számára, hogy húsz esztendő alatt első ízben a hazai akusztikus blues koronázatlan királya, VasZoli is megtiszteli a fesztivál szervezőit és közönségét jelenlétével szombaton, de ekkor lesz hallható többek között a rendezvény két, szintén régi visszatérő vendége, a Hungarikum Együttes és a Folton Folk is. Fellép a Montana Blue (UK), a Poa Pratensis Bluegrass Band(a), továbbá a pécsi körökben régi kedvenc Tarnai Acoustic Recept Nélkül nevű új projektje is bemutatkozik. Ismét hallható lesz Szőke Tamás fingerstyle gitáros - ezúttal Nagy Gergely gitáros vendégjátékával kiegészülő - különleges produkciója is.
Vasárnap az est sztárvendége a The Gallows Fellows (A) lesz, a csapat az Osztrák Kulturális Fórum támogatásával jut el a fesztiválra, fellép továbbá a hazai kiválóságok közül a budapesti Nojata String Band, de a helyi erők képviseletében, Pécs és környékéről több produkció is képviselteti magát, így a Kentucky Harmony,  a Shawn Végváry & Friends, az M6 Country Band, akárcsak az ízig-vérig bluesos Boss-Tone Trió. Szólókoncertet ad ismét a fesztivál közönségkedvence, Berta Zsolt szépíró-dalszerző, illetve visszatér az abaligeti színpadra a népes és vidám Seamróg Tatai Ír Zenekar is.

A rendezvény egyik különlegessége az esténként, a hivatalos program végeztével kezdődő hagyományos bluegrass jam, aminek érdekessége, hogy bármilyen akusztikus hangszerrel érkező zenész beszállhat a közös muzsikálásba, az összlétszám nincsen korlátozva.

PROGRAM

2023. AUGUSZTUS 11., péntek

16:00 Nightingale
16:40 Önként és Dalolva Társulat
17:40 Lásho Lecsó
18:40 Miskolci BBF
19:40 Revival Band
20:40 Pannongrass
21:40 Iszkába zenekar

2023. AUGUSZTUS 12., szombat

14:00 Szarka Bence - képzőművészeti kiállításmegnyitó, Abaligeti Faluház
15:00 Montana Blue (UK)
15:40 Nojata String Band
16:40 Hungarikum Együttes
17:40 A VasZoli
18:30 Tarnai Acoustic: Recept Nélkül

Képgaléria

Mecsekgyöngye Tóth Vendégház Magyarhertelend Orfű Abaliget Pécs Siklós - Máriagyűd

Szolgáltatásaink

Más-más stílusban berendezett apartmanjaink vendégeink maximális kényelmét szolgálják.

Elérhetőségeink

Szállás nyugodt, falusias környezetben, ahonnan a fürdő is közel van? Ne keressen tovább, megtalálta!

Cím: 7394, Magyarhertelend, Rákóczi u. 14/c
Telefon: +36-70-212-3406
E-mail: szallas@mecsekgyongye.com